KBC-radiospot - Unknown Artist
00:00 / 00:00

Leeftijd niet relatief maar delicaat

Af en toe ontdek ik een campagne van hoe je silver ones kan benaderen zonder maar ergens een verwijzing naar hun leeftijd te maken.  De radiospot in de ‘LAAT DE TOEKOMST MAAR KOMEN’ campagne van KBC is mooi voorbeeld.

De bedoeling is meer klanten mobiel laten bankieren en bedoeld voor wie de digitale sneltrein zag voorbijflitsen en verweesd op het perron achter bleef. Dan weet je dat ze bepaalde oudere klanten voor ogen hielden. Toch hoor je in deze radiospot mannen en vrouwen van verschillende leeftijden getuigen over het feit dat ze niet mee zijn met de digitale handigheden van nu. De kans dat meer zestigplussers zich aangesproken voelen dan twintigers en dertigers is groot. Maar in deze campagne ligt de focus in de eerste plaats op de meerwaarde die KBC voor zijn klanten ontwikkelt en is leeftijd van ondergeschikt belang. Dat er vooral consumenten van vijftig en meer zullen bereikt worden, is logisch. Dit zullen ze bij KBC ook wel geweten hebben toen ze deze ontdekgesprekken aanboden aan consumenten die zich niet helemaal thuis voelen in de digitale wereld. Deze spot bewijst hoe je handig rond een gevoelig punt voor silverones als leeftijd kan fietsen zonder dat de campagne hierdoor doelloos in het wild begint te schieten.

‚Äč

Hoort bij het boek 'The Silver Ones - do's & don'ts voor 50+ marketing' uitgeverij Pelckmans Pro 2018. Hier online te koop.